Helen B.

Helen Blanchaert ontwerpt met haar typische tekenstijl deze vrolijke creaties. De collectie is handgemaakt en een groot deel wordt gemaakt in een sociale werkplaats. We hebben mokken, kannen, broodplankjes en plaids met haar bekende creaties. De porseleinen producten vind je op de pagina “Koken en Tafelen”, de plaid bij “Mooi Wonen”.

 

 

Pepe Heykoop

De BOTTLE  GRIP is  een ontwerp  van Pepe Heykoop.

Een teak houten greep met een huls van duurzaam geseald papier. Je maakt van een saaie water- of wijnfles een blikvanger op tafel. De greep is gemaakt door vrouwen in de armste wijken van de Indiase stad Mumbai. Zo krijgen deze vrouwen en hun gezinnen de kans om uit de armoede te ontsnappen. Kan als brievenbuspost verzonden worden.

Diederik Dam en Timo Keultjes

Werkwaardig is een Amsterdams design duo, Diederik Dam en Timo Keultjes, die in 2016 samen zijn gaan werken. In hun studio zijn ze continu op zoek naar de combinatie van fun en innovatie en volgens hen ook écht in die volgorde. Ze vinden dat binnen de huidige maatschappij, dat inmiddels een smeltkroes is geworden, gezocht moet worden naar emoties die verbinden. Zij geloven dat dat onder meer kan met producten die een vette knipoog hebben. De glimlach, vreugde, plezier, lol die daar uit voort komt, verbindt. Timo en Diederik houden deze gedachten vast om interieurproducten te ontwerpen die deze emoties tastbaar en zichtbaar maken. Het Bijzetvarken is het eerste resultaat van hun samenwerking en daarmee zeer bepalend waar ze voor staan.

Diederik en Timo gaan nog een stapje verder, want lief zijn voor onze planeet is ook belangrijk. Hun eerste iconische ontwerp de “Sidepig” alias “Bijzetvarken” wordt duurzaam gemaakt in Nederland van recyclebaar kunststof. De volgende toffe ontwikkeling is een product dat gemaakt is van oude visnetten die op deze gerecycled worden en niet in zee terecht komen, genaamd “Seapig”. Support daarmee Waste Free Oceans: https://www.wastefreeoceans.org/

Arthur Rottier

Arthur Rottier heeft tegenwoordig de aandacht verdeeld over drie elkaar overlappende vakgebieden; ontwerp, marketing en de realisering van speciale producten. Zijn drijfveer is een onophoudelijke zoektocht naar schoonheid en kwaliteit. Samen met Nout van Heumen heeft hij een wel heel bijzondere schommelstoel ontworpen. Het stalen buisframe is een doorlopend geheel. Het zitgedeelte is van massief zwaar schuim dat een polyurea coating (100 graden en 100 bar) heeft gekregen zodat het zeer veel kan verdragen en het zweet niet. De rubbers aan de onderkant en armleuningen zijn SEBS, dus geen weekmakers en recyclebaar en vooral, het laat geen strepen achter op vloer of wand. De onderdelen van het product is in totaal door 7 Nederlands bedrijven vervaardigd. De stoel is in meerdere kleurencombinaties te krijgen: het frame blank staal, koperkleurig of gepoedercoat, de zitting in diverse kleuren. Staaltjes hebben we op voorraad.

Jasmin Djerzic

Jasmin Djerzic is een jonge Bosnische designer die met zijn designs speelsheid wil terugbrengen in het leven van volwassenen.

Hij is geboren en opgegroeid in Sarajevo, Bosnië, vluchtte in 1992 naar Nederland. Zijn succesvol afstuderen aan de Kunstacademie in Breda in 2011 was het begin van Jasmin Djerzic Designs.

In zijn atelier in Breda werkt Jasmin vooral met keramiek en kleur. Voor zijn ontwerpen laat hij zich inspireren door speelgoed en stelt hij vragen bij de waardebepaling die we toekennen aan voorwerpen. Zijn collectie woonaccessoires vormen een verrassende combinatie van een speelse beleving en functionaliteit, die zo een verwondering oproepen.

Tjalle en Jasper

Tjalle en Jasper hebben sinds 2012 een eigen designmerk dat we voor het gemak Van Tjalle en Jasper hebben genoemd. Helder, toch?!
De producten die ze maken zijn te herkennen aan minimalistische, maar originele vormen. Praktisch in gebruik, aangeboden tegen een eerlijke prijs.
Zij realiseren hun ontwerpen in hun werkplaats in Amsterdam-Noord.

Camille de Vrede en Bastjan Otten

De Dutch Design Lamp is een stijlvolle lamp die opvalt door zijn strakke design en originele vorm. De ontwerpen zijn van Nederlandse ontwerpers Bastjan Otten en Camille de Vrede. De lamp is gemaakt van duurzaam, FSC gecertificeerd karton en door het smalle en hippe ontwerp is hij flexibel, op talloze plaatsen te gebruiken. De lamp is leverbaar in vier verschillende kleuren en in vier verschillende vormen.

Afmetingen Lamp in verpakking: 44,5 x 31 x 11 cm
Snoer met kleine fitting
Voorgeschreven lamp maximaal 15 watt

Meer foto’s bij Verlichting

DDassorti

Lammers & Lammers

De gezusters Lammers uit Haarlem maken porseleinen veelal witte beeldjes met een Delftsblauwe of gouden accent. Hun producten worden volledig met de hand gemaakt. Door deze ambachtelijke werkwijze zijn de porseleinen popjes nooit exact gelijk. Ieder werkstuk is uniek.

Voor detailfoto’s en prijzen kijk bij MERKEN

llassortivoor