Arthur Rottier

Arthur Rottier heeft tegenwoordig de aandacht verdeeld over drie elkaar overlappende vakgebieden; ontwerp, marketing en de realisering van speciale producten. Zijn drijfveer is een onophoudelijke zoektocht naar schoonheid en kwaliteit. Samen met Nout van Heumen heeft hij een wel heel bijzondere schommelstoel ontworpen. Het stalen buisframe is een doorlopend geheel. Het zitgedeelte is van massief zwaar schuim dat een polyurea coating (100 graden en 100 bar) heeft gekregen zodat het zeer veel kan verdragen en het zweet niet. De rubbers aan de onderkant en armleuningen zijn SEBS, dus geen weekmakers en recyclebaar en vooral, het laat geen strepen achter op vloer of wand. De onderdelen van het product is in totaal door 7 Nederlands bedrijven vervaardigd. De stoel is in meerdere kleurencombinaties te krijgen: het frame blank staal, koperkleurig of gepoedercoat, de zitting in diverse kleuren. Staaltjes hebben we op voorraad.

Jasmin Djerzic

Jasmin Djerzic is een jonge Bosnische designer die met zijn designs speelsheid wil terugbrengen in het leven van volwassenen.

Hij is geboren en opgegroeid in Sarajevo, Bosnië, vluchtte in 1992 naar Nederland. Zijn succesvol afstuderen aan de Kunstacademie in Breda in 2011 was het begin van Jasmin Djerzic Designs.

In zijn atelier in Breda werkt Jasmin vooral met keramiek en kleur. Voor zijn ontwerpen laat hij zich inspireren door speelgoed en stelt hij vragen bij de waardebepaling die we toekennen aan voorwerpen. Zijn collectie woonaccessoires vormen een verrassende combinatie van een speelse beleving en functionaliteit, die zo een verwondering oproepen.

Tjalle en Jasper

Tjalle en Jasper hebben sinds 2012 een eigen designmerk dat we voor het gemak Van Tjalle en Jasper hebben genoemd. Helder, toch?!
De producten die ze maken zijn te herkennen aan minimalistische, maar originele vormen. Praktisch in gebruik, aangeboden tegen een eerlijke prijs.
Zij realiseren hun ontwerpen in hun werkplaats in Amsterdam-Noord.

Muk van Lil

Muk van Lil ontwerpt deze prachtige plaids en dekens, ze worden met de hand in Nederland gemaakt van Merinowol. De wol is afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika of IJsland. De wol is gewassen en gekamd, alle kleuren zijn ongeverfd en diervriendelijk geproduceerd! De Merinowol is vuil afstotend en zelfreinigend. Je deken even buiten laten luchten en hij is weer fris! Mocht je het plaid toch willen reinigen, doe dit dan met de hand of door een gespecialiseerde stomerij.De plaids zijn gemaakt van ademende wol en kriebelen niet. Na verloop van tijd vervilt de wol een beetje en kan gaan pluizen, maar bij normaal gebruik is dit minimaal.

De gebruikte wol is een natuurproduct, ieder kleed is daarom uniek. Ze ruiken zelfs nog heerlijk naar wol! De kleur kan hierdoor ook iets afwijken van de foto, ieder schaap is namelijk anders! De maten zijn naar benadering, omdat de wol een flexibel materiaal is kan het plaid naar verloop van gebruik wat groter worden.

Kijk op merken bij MUK voor meer foto’s en maten.

Camille de Vrede en Bastjan Otten

De Dutch Design Lamp is een stijlvolle lamp die opvalt door zijn strakke design en originele vorm. De ontwerpen zijn van Nederlandse ontwerpers Bastjan Otten en Camille de Vrede. De lamp is gemaakt van duurzaam, FSC gecertificeerd karton en door het smalle en hippe ontwerp is hij flexibel, op talloze plaatsen te gebruiken. De lamp is leverbaar in vier verschillende kleuren en in vier verschillende vormen.

Afmetingen Lamp in verpakking: 44,5 x 31 x 11 cm
Snoer met kleine fitting
Voorgeschreven lamp maximaal 15 watt

Meer foto’s bij Verlichting

DDassorti

Jorine Oosterhoff

De ‘snoutcups’ geven je het grappige gezicht van een hond of konijntje. Een gedeelte van de opbrengst van deze mokjes gaat naar ‘varkens in nood’. Een organisatie die opkomt voor een goed leven voor varkens. De mokjes zijn van binnen geglazuurd en kunnen in de vaatwasser. Meer foto’s bij ‘koken en tafelen’ elders op onze site. Ook van haar hand is de Cuniculus familie (het tweede deel van de Latijnse naam voor konijn), een serie porseleinen beeldjes in verschillende uitvoeringen en kleuren. Meer foto’s bij ‘mode en gadgets’ elders op onze site.

 

Lammers & Lammers

De gezusters Lammers uit Haarlem maken porseleinen veelal witte beeldjes met een Delftsblauwe of gouden accent. Hun producten worden volledig met de hand gemaakt. Door deze ambachtelijke werkwijze zijn de porseleinen popjes nooit exact gelijk. Ieder werkstuk is uniek.

Voor detailfoto’s en prijzen kijk bij MERKEN

llassortivoor